Magyar nyelvû idegenvezetés a Brit Parlamentben turista, céges és iskolás csoportok részére, egyéni látogatóknak, illetve Angliában elô magyarok számára, helyi hivatalos idegenvezetôvel.

Ki nem ismerné Big Bent, az angol parlament híres óratornyát, ami London összetéveszthetetlen jelképe. Big Ben nem a toronynak vagy az óráknak a neve, hanem a több, mint 13,5 tonnás harang, amely az órákat üti. A Temze parti palotának 1100 szobája van, 100 lépcsôháza és 4,8 kilométernyi folyosója, kívül pedig több mint 300 király, királynô és szent szobra díszíti.

A másfél órás parlamenti séta alkalmával a látogatok magyar nyelvû, szakszerû idegenvezetés kereteben 13 termet fedezhetnek fel. Megtekinthetô a Westminster Terem, Európa legnagyobb középkori lovagterme, illetve a zöld színû Alsó- és a piros Felsôházi ülésterem, ahol a Királynô pazar aranyozott trónja foglal helyet. Sôt még a Királynô öltözôjébe is betekintést nyerhetünk, ahova a Parlament Megnyitóünnepsége alkalmával még a TV kamerákat sem engedik be. Megismerkedhetnek továbbá a pazar épület történetével, építészetével és a benne található lenyûgözô mûalkotásokkal. Hallunk a máig hûen ôrzött, néha hihetetlennek tûnô parlamenti hagyományokról, de természetesen a humoros politikai anekdoták sem maradhat ki, pl. Winston Churchil-rôl, Margaret Teacher-rôl, a Vaslady-rôl.
 

Sok szeretettel üdvözli Önöket Julianna és Edina. Az Idegenvezetôk Intézete által regisztrált és a Brit Parlament által akkreditált helyi idegenvezetôként szakszerûen vezetett parlamenti túrák megszervezèsèt és vezetését ajánljuk Magyar nyelven.

Nagy lelkesedéssel és hozzáértéssel vezetjük körbe látogatóinkat ebben a pompás épületben, amelynek építészeti stílusa ismerten a Magyar Országház tervezôjét, Steindl Imrét is inspirálta. Bízunk abban, hogy vendégszeretetünk és segítôkészségünk hozzájárul ahhoz, hogy Ön élményekben gazdagon távozzon a Parlamentbôl és örömmel térjen vissza ismerôseivel, barátaival.

Kellemes és tartalmas idôtöltést kívánunk Önnek!

Edina: 00447788 297 980  / info@seelondontours.com

Juliana: 00447956 940 420 / europewelcome@gmail.com

www.seelondontours.com